IT Security Workshop  2020

Přednášející


Aleš Špidla
čestný prezident, Český institut manažerů informační bezpečnosti

Aleš Špidla

Ing. Aleš Špidla vystudoval technickou kybernetiku, V roce 2011 jako ředitel odboru kybernetické bezpečnosti na ministerstvu vnitra ČR koncipoval strategii kybernetické bezpečnosti České republiky a zapojil se do diskusí nad věcným záměrem a potom i samotným zákonem o kybernetické bezpečnosti. Dále pracoval jako vedoucí sekce informatiky Státního ústavu pro kontrolu léčiv, ředitel odboru bezpečnostních politik ministerstva práce a sociálních věcí, manažer oddělení řízení rizik ve společnosti Price Waterhouse Coopers, poté ve státním podniku CENDIS, s.p. jako specialista pro kybernetickou bezpečnost a ve státním podniku NAKIT, s.p. jako vedoucí oddělení v sekci bezpečnosti. Poté působil jako manažer kybernetické bezpečnosti na Generálním finančním ředitelství. Je četným prezidentem Českého institutu manažerů informační bezpečnosti, garantem a pedagogem MBA studijního programu „Management a kybernetická bezpečnost“ a spolugarantem a pedagogem LL.M programu „Ochrana informací“ na Vysoké škole CEVRO Institut. Je zarputilým evangelizátorem problematiky kybernetické a informační bezpečnosti ve všech jejích aspektech. Přednáší na konferencích, vystupuje v médiích, publikuje články s touto tématikou.

Jaroslav Hromátka
Security Specialist, Bitdefender

Jaroslav Hromátka

Po ukončení studia začal pracovat ve středně velké firmě jako IT manažer a čím více se seznamoval se správou systémů a serverovými technologiemi, tím více ho zajímalo, jak všechny tyto komplexní procesy zabezpečit. Posledních 5 let pracuje pro firmu IS4 security, Country Partnera Bitdefender pro Českou republiku a Slovensko, jako bezpečnostní specialista, kde se věnuje konzultacím s koncovými zákazníky a partnery. Jeho cílem je posilovat bezpečnostní postoj organizací v České republice a na Slovensku. Poslední 3 roky se zabývá forenzní analýzou malware a testováním nově objevených zranitelností.

Ondřej Nekovář
CISO, Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.

Ondřej Nekovář

Mgr. Ing. Ondřej Nekovář v současnosti pracuje jako CISO ve Státní pokladně Centrum sdílených služeb, s. p., kde se svým týmem zajišťuje kybernetickou a informační bezpečnost pro národní datové centrum, prvek kritické informační infrastruktury a státní cloud. Další jeho rolí je Chief deception officer (CDO), kdy má na starosti strategický rozvoj prvků aktivní kybernetické bezpečnosti. Jeho specializací je tvorba a plánování scénářů zapojení protivníka a jeho nasazení a counterintelligence operace. Dále se specializuje na problematiku legislativy v oblasti kybernetické bezpečnosti, cloud computingu a aktivní obrany. Je kvalifikovaným školitelem různých technických a procedurálních bezpečnostních kurzů v oblasti deception, counterintelligence a CTI. Je spoluzakladatelem neziskové organizace DEF NOC GROUP pro Českou republiku. Ondřej často přednáší na lokálních i mezinárodních konferencích jako BlackHat, RSA, Hack.lu, Qubit a další.

Jan Pohl
Security Analyst, Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.

Jan Pohl

Ian Pohl aktuálně zastává funkci threat hunter v SPCSS, s. p. Jeho specializací jsou techniky, procedury a taktiky APT útočníků v kontextu nasazení aktivní obrany. Několik let také strávil jako člen Red teamu v nadnárodní korporaci.

Jan Tomíšek
Partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL

Jan Tomíšek

Mgr. et Mgr. Ing. Jan Tomíšek, CIPP/E se věnuje právnímu poradenství zejména v oblastech softwarového práva, cloud computingu, ochrany osobních údajů, kybernetické bezpečnosti a elektronických transakcí. Vedle působení v advokacii je externím doktorandem na Ústavu práva a technologií Právnické fakulty Masarykovy univerzity, kde pravidelně vyučuje zejména témata softwarového práva a ochrany osobních údajů. Jan je absolventem Právnické fakulty, Fakulty informatiky a Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity. Kromě práva studoval kybernetickou bezpečnost a management. Je certifikovaným profesionálem v ochraně soukromí (CIPP/E) a držitelem ocenění Právník roku v kategorii Talent roku za rok 2016.

Tomáš Bezouška
President Institutu pro správu dokumentů, Architekt kybernetické bezpečnosti MZ ČR

Tomáš Bezouška

Tomáš Bezouška vystudoval obor Podnikatelská informatika na Technické univerzitě v Liberci. Působí v roli architekta kybernetické bezpečnosti na Ministerstvu zdravotnictví, kde je zodpovědný mj. za metodické vedení resortních organizací v oblasti informační a kybernetické bezpečnosti a podílí se na realizaci projektů s národním i celoevropským přesahem. Současně je zakladatelem a presidentem Institutu pro správu dokumentů, odborného spolku zaměřujícího se na správu (nejen) digitálních dokumentů především ve veřejném sektoru. Podílí se na celé řadě aktivit v oblasti elektronizace veřejné správy, je členem pracovních skupin a odborných panelů zaměřujících se na digitalizaci procesů a efektivní využívání moderních informačních a komunikačních technologií. Přednáší o tématech z oblasti řízení správy dokumentů a digitalizace procesů veřejné správy. Je držitelem certifikátů CISA (Certified Information Systems Auditor, ISACA), TOGAF, ITIL, aj.

Ondřej Kubeček
obchodní ředitel, System4u

Ondřej Kubeček

Ondřej Kubeček je obchodním ředitelem společnosti System4u a.s., která firmám poskytuje IT služby spojené s celým životním cyklem mobilních zařízení, tedy od konzultace při výběru přes vzdálené nastavení, podporu až po recyklaci či ekologickou likvidaci. Ondřej vystudoval Technickou univerzitu v Liberci a poté pracoval na obchodní pozici u společnosti BlackBerry v rámci CEE regionu. Posledních 15 let se věnuje problematice Enterprise Mobility a stojí za mnoha úspěšnými projekty jak ve státní správě, tak v soukromém sektoru. Jeho ambicí je být s firmou System4u stále jedničkou na trhu EMM.

Petr Dostálek
ředitel kompetenčního centra Praha, Data Protection Delivery Center

Petr Dostálek

Petr Dostálek je vedoucím pracovníkem ve společnosti Data Protection Delivery Center, s.r.o., která se zabývá oblastí dodávek technologií do datových center zaměřených na virtualizaci, automatizaci či zálohování/obnovu dat. Petr po studiích na VUT v Brně, od roku 2007 vystřídal několik technických pozic ve společnostech Ahold, IBM, Avnet a stojí za mnoha úspěšnými projekty v CEE regionu se zaměřením na virtualizační technologie. Jeho osobní motivací je stát se lídrem na poli doručování virtuálních desktopů či aplikací (VDI) na libovolné zařízení.

Břetislav Sobek
Obchodní & produktový manažer, PROFIcomms

Roman Zavadil
Head of Channel Sales, Safetica

Roman Zavadil

Roman Zavadil 16 let pomáhá zákazníkům a partnerům v oblasti bezpečnosti citlivých dat organizací a předcházení rizikům, které přicházejí zevnitř. U společnosti Safetica pak působí sedm let, kde má na starosti partnerskou síť v České republice.

Michal Lukáš
Head of Presales & Certified Trainer, Eastern Europe, Kaspersky

Michal Lukáš

Michal Lukáš má více jak patnáct let zkušeností v oboru IT a bezpečnostních technologií a také byznysu společnosti Kaspersky Lab. Již čtvrtým rokem zastupuje Kaspersky Lab ve východní Evropě na pozici Head of Presales.

Jozef Kačala
Vicepresident of Global Sales Engineering, GFI Software

Jozef Kačala

Jozef Kačala pracuje v spoločnosti GFI Software na pozícii Vicepresident of Global Sales Engineering. Hlavnou náplňou jeho práce je komunikácia so zákazníkmi, konzultácie pri nasadení produktov v oblasti IT komunikácie a bezpečnosti. V súčasnosti sa zaoberá vplyvom rôznych druhov aplikácií na firemní bezpečnosť s ohľadom na to, akým najlepším spôsobom firemnú sieť zabezpečiť.

Tomáš Pluhařík
CEO, Cyweta

Marcel Poul
vedoucí realizace projektů IDM, BCV solutions

Marcel Poul

Je vedoucím realizace projektů IDM v BCV solutions. Problematice správy identit se věnuje více než 8 let, dříve v Cesnetu. Dodává projekty IdM pro zákazníky ve státní správě, soukromé firmy i velké nadnárodní korporace. Věnuje se analýze potřeb zákazníků, plánování realizace projektů, ale i oponenturám nabídek obchodníků.

Pořadatel

Exponet s.r.o.

Již od roku 2000 se věnujeme event managementu, za sebou máme stovky realizovaných akcí a pěknou řádku spokojených klientů. Stejně dlouho pořádáme odborné IT konference, které si kladou za cíl seznamovat účastníky s novinkami v oboru, případovými studiemi i nabídkou produktů společností.