IT Security Workshop 2021

Přednášející


Aleš Špidla
čestný prezident, Český institut manažerů informační bezpečnosti

Aleš Špidla

Ing. Aleš Špidla vystudoval technickou kybernetiku, V roce 2011 jako ředitel odboru kybernetické bezpečnosti na ministerstvu vnitra ČR koncipoval strategii kybernetické bezpečnosti České republiky a zapojil se do diskusí nad věcným záměrem a potom i samotným zákonem o kybernetické bezpečnosti. Dále pracoval jako vedoucí sekce informatiky Státního ústavu pro kontrolu léčiv, ředitel odboru bezpečnostních politik ministerstva práce a sociálních věcí, manažer oddělení řízení rizik ve společnosti Price Waterhouse Coopers, poté ve státním podniku CENDIS, s.p. jako specialista pro kybernetickou bezpečnost a ve státním podniku NAKIT, s.p. jako vedoucí oddělení v sekci bezpečnosti. Poté působil jako manažer kybernetické bezpečnosti na Generálním finančním ředitelství. Je četným prezidentem Českého institutu manažerů informační bezpečnosti, garantem a pedagogem MBA studijního programu „Management a kybernetická bezpečnost“ a spolugarantem a pedagogem LL.M programu „Ochrana informací“ na Vysoké škole CEVRO Institut. Je zarputilým evangelizátorem problematiky kybernetické a informační bezpečnosti ve všech jejích aspektech. Přednáší na konferencích, vystupuje v médiích, publikuje články s touto tématikou.

Ondřej Nekovář
CISO, Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.

Ondřej Nekovář

Mgr. Ing. Ondřej Nekovář v současnosti pracuje jako CISO ve Státní pokladně Centrum sdílených služeb, s. p., kde se svým týmem zajišťuje kybernetickou a informační bezpečnost pro národní datové centrum, prvek kritické informační infrastruktury a státní cloud. Další jeho rolí je Chief deception officer (CDO), kdy má na starosti strategický rozvoj prvků aktivní kybernetické bezpečnosti. Jeho specializací je tvorba a plánování scénářů zapojení protivníka a jeho nasazení a counterintelligence operace. Dále se specializuje na problematiku legislativy v oblasti kybernetické bezpečnosti, cloud computingu a aktivní obrany. Je kvalifikovaným školitelem různých technických a procedurálních bezpečnostních kurzů v oblasti deception, counterintelligence a CTI. Je spoluzakladatelem neziskové organizace DEF NOC GROUP pro Českou republiku. Ondřej často přednáší na lokálních i mezinárodních konferencích jako BlackHat, RSA, Hack.lu, Qubit a další.

Jan Pohl
Security Analyst, Státní pokladna Centrum sdílených služeb, s. p.

Jan Pohl

Ian Pohl aktuálně zastává funkci threat hunter v SPCSS, s. p. Jeho specializací jsou techniky, procedury a taktiky APT útočníků v kontextu nasazení aktivní obrany. Několik let také strávil jako člen Red teamu v nadnárodní korporaci.

Jindřich Šavel
CEO, Novicom s.r.o.

Jindřich Šavel

Jindřich Šavel v Novicomu uplatňuje své 30leté zkušenosti z oblasti návrhů a dodávek infrastruktur, aplikačního software, systémů pro správu dokumentů a řízení procesů, tvorby a řízení firemní, produktové i marketingové strategie a budování prodejní sítě. Právě při realizaci dodávek pro efektivní správu a zabezpečení počítačových sítí se měl možnost detailně seznámit se způsoby zajištění kybernetické bezpečnosti a také se širokou nabídkou produktů kybernetické ochrany na trhu. V Novicomu pracuje od konce roku 2012, kde nejprve zastával pozici obchodního ředitele, a od května 2020 působí jako CEO.

Filip Kolář
Obchodní zástupce pro ČR, F5

Filip Kolář

Filip Kolář má v F5 na starosti Českou republiku. V F5 byl nejdříve zodpovědný za segment telekomunikací v Čechách, Slovensku a Maďarsku. Nyní se stará o spokojenost F5 zákazníků a další rozvoj obchodní sítě integračních partnerů.

Tomáš Barta
vedoucí obchodního oddělení, Veracomp

Tomáš Barta

Tomáš Barta působí jako vedoucí obchodního oddělení ve společnosti Veracomp, distributora s přidanou hodnotou, který zastupuje přední výrobce v oblasti kybernetické bezpečnosti a infrastruktury. Tomáš se na poli kybernetické bezpečnosti pohybuje již patnáct let a posledních několik let se intenzivně věnuje i zvyšování povědomí o kybernetické bezpečnosti uživatelů.

Božetěch Brablc
DATASENSE

Božetěch Brablc

Ing. Božetěch Brablc, CISM, ISO 27001 Lead Auditor, profesionál s více než dvacetiletou praxí v oblasti IT bezpečnosti, majitel společnosti DATASENSE s.r.o., která se zaměřuje na konzultace v oblasti IT bezpečnosti a architektury.

Pavel Hejl
Senior Associate, ROWAN LEGAL

Pavel Hejl

Mgr. Ing. Pavel Hejl se specializuje zejména na oblast informačních technologií, kybernetické bezpečnosti a ochranu osobních údajů. Dlouhodobé zkušenosti má také v oblastech ochrany hospodářské soutěže a práva telekomunikací. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a Fakultu informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Během studia informatiky získal Pavel praktické zkušenosti v oblasti moderních technologií, když pracoval 5 let jako IT developer při vývoji Informačního systému pro vyšší a krajské soudy v České republice. Pavel často prezentuje na konferencích v České republice a je jedním z autorů komentáře k patentovému zákonu, vydaného v roce 2017 v nakladatelství C. H. Beck.

Roman Zavadil
Head of Channel Sales, Safetica

Roman Zavadil

Roman Zavadil 16 let pomáhá zákazníkům a partnerům v oblasti bezpečnosti citlivých dat organizací a předcházení rizikům, které přicházejí zevnitř. U společnosti Safetica pak působí sedm let, kde má na starosti partnerskou síť v České republice.

Jozef Kačala
Vicepresident of Global Sales Engineering, GFI Software

Jozef Kačala

Jozef Kačala pracuje v spoločnosti GFI Software na pozícii Vicepresident of Global Sales Engineering. Hlavnou náplňou jeho práce je komunikácia so zákazníkmi, konzultácie pri nasadení produktov v oblasti IT komunikácie a bezpečnosti. V súčasnosti sa zaoberá vplyvom rôznych druhov aplikácií na firemní bezpečnosť s ohľadom na to, akým najlepším spôsobom firemnú sieť zabezpečiť.

Tomáš Pluhařík
CEO, Cyweta

Pořadatel

Exponet s.r.o.

Již od roku 2000 se věnujeme event managementu, za sebou máme stovky realizovaných akcí a pěknou řádku spokojených klientů. Stejně dlouho pořádáme odborné IT konference, které si kladou za cíl seznamovat účastníky s novinkami v oboru, případovými studiemi i nabídkou produktů společností.